His Dark Materials 2019 Toate | Sezonul 1 | Sezonul 2 | Sezonul 3

Descriere:
Materiile intunecate - Exista o lume in care vrajitoarele domnesc peste cerurile nordice, acolo unde ursii gheturilor sunt cei mai mari luptatori, iar sufletul oamenilor este inrudit cu cate o salbaticiune, care le este la fel de apropiat? ca si propria fiinta.

Dar aceasta lume este dominata de Magisterium, care incearca sa controleze intreaga umanitate si care reprezinta cea mai mare amenintare pentru ultima Busola de Aur si singurul copil sortit sa o pastreze.

Lyra Belacqua , o fetita de 12 ani, traieste o viata extraordinara ca paznic al vestitului Jordan College. Haladuind liber pe strazi in cautarea aventurii, Lyra este insotita pretutindeni de un spiridus, Pantalaimon - un mic animalut care-si schimba permanent inf?ti?area si care este pentru ea un fel de voce a ratiunii. Dar lumea Lyrei se afla in schimbare.

Unchiul ei, Lord Asriel , se pregateste sa faca o excursie la Cercul Polar pentru a studia un element misterios, denumit Dust, dar Magisterium e dispus sa faca totul - inclusiv sa inchida Jordan College - pentru a-l opri.

In acelasi timp, zvonurile care circula in legatura cu rapirea unor copii si ducerea lor in tinuturile nordice devin dureros de reale odata cu disparitia lui Roger, cel mai bun prieten al ei. Lyra jura sa mearga pana la capatul lumii pentru a-l salva si cand la colegiu apare o noua profesoara sireata Marisa Coulter, Lyra crede ca e momentul sa fuga.